“Berkat Air Mata Papa & Doa Mama…”- Bangkit Dari Kesed1han, Farah Lee Miliki Sebuah Kereta Mewah

Selebriti media sosial Farah Lee bangga menayang kereta mewah yang baru dimilikinya jenama Mercedez-Benz di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut, Farah memuat naik fotonya bersama anaknya disisi kereta yang berniai ratusan ribu ringgit Malaysia itu yang difahamkan baru sahaja menjadi miliknya.

Dalam entri tersebut, Farah menceritakan cab4ran dan kata-kata hin4an yang diterima sebelum berjaya dalam perniagaan.

“Masih terngiang ngiang kata-kata itu diIemparkan di hadapan muka,

“Katanya, ‘tengoklah dia, buat business pun tak berjaya, staff pun tak kekal, bibik asyik tak lekat…’

“Berderau dar4h tapi masih tunduk mengiakan kekurangan. Rasa Ioser jugak masa tu actually.

Well, I didn’t focus on my business that much before because my priority was my family, I closed down my boutique to focus on raising my daughter at home, bibik asyik tak lekat tu rasanya hampir semua rumah camtu kot 

“I didn’t have space to bloom. Suppressed. Lost.

“Now that the wall was demoIished — I become me again, given and giving, bangkit dan berdiri di kaki sendiri, to this today, alhamdulillah,” katanya.

Kata Farah yang juga bekas isteri kepada pengacara Ally Iskandar itu, selama ini ibu bapanya pendorong kepada untuk terus berjaya dalam hidup.

“Arw4h Papa once confessed to me; “Papa sedih untuk Maream, tapi untuk Kakcik, Papa gembira, sebab Papa tahu potensi anak Papa. Papa nak tengok Kakcik yang dulu”. 

“Sadly, you’re not here to see us today Papa. But I’m sure, Allah tunjukkan Papa perkara yang lebih baik yang diluar akal kami yang di dunia ni. These all, berkat air mata Papa dulu, dan doa Mama yang tanpa henti sehingga sekarang,” luahnya.

Tambah Farah lagi, seorang wanita memerlukan sokongan yang padu dari orang terdekatnya seperti keluarga dan rakan-rakan untuk berjaya.

“Wanita kadang ketepikan ‘kejayaan’ mereka kerana ingin berkorban untuk keluarga. Atau kadang mereka tidak mendapat berkat seperti yang diperlukan. Hargailah mereka. Sokonglah mereka. Kerana ketahuilah, mereka boleh saja lebih hebat sendiri.

“Few times someone came and said, “Saya kesian tengok Farah, saya sed1h”. I replied “Eh tak perlu sed1h, I’m happier and better than before. Alhamdulillah, saya redha dan sangat bersyukur dengan yang dah berlaku”.

“It wasn’t a smooth one. There were times I got emotionally, mentally and physically exhausted all at a time. What did I do.? I just cried, and talked to God. Then, resume life as usual. Repeat.

“Crying doesn’t mean that you’re not content with life, it’s a moment for you to feel, to humble yourself and to seek for help. Life is full of obstacles because Heaven is exclusive. But, please remember, with hardship comes ease.

“Ya, penat. Penat sangat. Tapi penat yang bahagia,” katanya lagi.

Farah merupakan ibu tunggal kepada seorang anak perempuan Maream Esabell yang berusia 6 tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : gempak

Be the first to comment on "“Berkat Air Mata Papa & Doa Mama…”- Bangkit Dari Kesed1han, Farah Lee Miliki Sebuah Kereta Mewah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*