Uqasha Senrose ditvduh berIagak sebab tak pakai produk penaja – “Dia bayar stesen televisyen, kami yang bekerja tak ada kena-mengena!”

PELAKON Uqasha Senrose beng4ng apabila tindakannya mengakui tidak memakai gincu keluaran penaja drama Perempuan Tanpa D0sa mencetvskan ‘per4ng mulut’ di laman sosial.

Uqasha berkata, dia memberitahu perkara sebenar berikutan tidak mahu penaja menggunakan namanya untuk tujuan pemasaran tanpa sebarang perjanjian.

Tambahnya, pihak penaja tersebut sudah mendapat promosi yang sepatutnya menerusi drama berkenaan sepanjang ia bersiaran.

“Saya hanya balas satu status di Twitter, beritahu saya pakai koleksi gincu sendiri dalam drama itu. Tapi selepas itu kenapa ejen-ejen anda semua perlu bercakap k4sar dengan tulisan sangat biad4b?

“Ada cakap saya berIagak sebab pengasas dah taja drama ini. Dia bayar stesen televisyen, kami yang bekerja ni tak ada kena-mengena dengan duit cik ya.

Salah faham bermula apabila Uqasha jawab status yang ditulis seorang ejen produk di laman Twitter.

“Kita punya kesabaran ada had, kenapa kena jawab macam tu? Cara mereka sangat biad4b. Malah pengasas pun sampai nak perIi-perIi cakap ini drama perempuan penuh d0sa,” ujarnya.

Uqasha tampil menjelaskan mengenai per4ng mulut membabitkan dia dengan pihak sebuah produk kosmetik menerusi Instagram.

Uqasha berkata, dia membuat tegvran di laman sosial miliknya selepas perkara itu menjadi keterIaluan sehingga ada segelintir pihak membuat tudvhan yang dianggap biad4b.

“Saya jarang nak bergadvh tapi benda ni dah meIampau… saya perlu jelaskan supaya orang tak salah faham. Lagi lama saya diam lebih banyak awak perli dan cakap belakang.

Uqasha berkongsi luahan rasa kurang senang di laman Instagram.

“Tak kisahlah apa korang nak cakap tentang saya tapi saya perlu beritahu hal sebenar. Saya ada semua bukti… mana intelektual pengasas, korang too much!” katanya.

Sebelum ini menerusi Twitter, seorang individu dipercayai ejen sebuah produk mend4kwa Uqasha menggunakan koleksi gincu jenama produk mereka dalam drama Perempuan Tanpa D0sa.

Bagaimanapun, Uqasha men4fikan dan memberitahu dia menggunakan koleksi peribadinya sendiri.

Uqasha tunjuk bukti ejen guna namanya tanpa kebenaran dan mend4kwa dia menggunakan produk berkenaan.

Gara-gara pengakuan jujurnya itu, kakak kepada pelakon Nelydia Senrose ini ditudvh berIagak dan tidak tahu menghormati pengasas produk yang menaja drama tersebut.

Kata Uqasha, dia terkejvt apabila menerima mesej sedemikian daripada ejen produk dan menafikan dia bersikap biad4b.

Dia turut menyertakan bukti-bukti perbualan dan status yang ditulis oleh pihak berkenaan, malah namanya juga turut digunakan tanpa kebenaran dalam iklan promosi produk di media sosial.

Drama yang diadaptasi daripada novel Perempuan Tanpa D0sa karya Fatinilam Sari Ahmad ini mula bersiaran pada 6 Oktober lalu, setiap Isnin hingga Jumaat.

Selain Uqasha, barisan pelakon lain terdiri daripada Kamal Adli, Uyaina Arshad, Yusuf Bahrin, Zac Zaky, Shaza Bae, Susan Menan, Datin Fadhillah Mansor, Azza Elite dan Mak Wan Latah.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : mstar

Be the first to comment on "Uqasha Senrose ditvduh berIagak sebab tak pakai produk penaja – “Dia bayar stesen televisyen, kami yang bekerja tak ada kena-mengena!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*